« Takaisin

Pikavippi apuna yllättävissä tilanteissa

Vakuudettoman pienlainan eli pikavipin suosio suomalaiskuluttajien keskuudessa on perustunut alusta asti luoton hakemisen nopeuteen ja vaivattomuuteen: lyhytaikaista kulutusluottoa on voinut hakea esimerkiksi lainantarjoajan verkkopalvelun välityksellä tai tekstiviestillä.

Lainapäätös välittömästi

Pikavippien osalta lainapäätöksen saaminen luotonantajalta ja lainasumman siirtyminen hakijan tilille on kestänyt normaalisti vain muutamia minuutteja.

Pienlainojen takaisinmaksuajat ovat puolestaan olleet perinteisesti verrattain lyhyitä: keskimäärin noin kuukauden mittaisia. Nykyisin suosittujen kulutusluottojen takaisinmaksuajat vaihtelevat keskimäärin neljästätoista vuorokaudesta aina viiteen vuoteen asti.

Kysyntää ja tarjontaa vuodesta 2005

Suomessa pienlainatoiminta alkoi toden teolla vuonna 2005. Kuluttajamarkkinoilla oli selvästi kysyntää pikavippien kaltaisille luotoille: kulutusluottojen suosio kasvoi varsinkin alkuvuosina erittäin voimakkaasti. Julkaistujen tilastotietojen mukaan esimerkiksi vuonna 2011 suomalaiskuluttajille myönnettiin pienlainoja kaiken kaikkiaan lähes 1,5 miljoonaa kappaletta; myönnettyjen lainojen yhteissumma oli noin 330 miljoonaa euroa. Vuoden 2013 aikana uusia pienlainoja myönnettiin suomalaisille kotitalouksille 323 miljoonalla eurolla ja vuotta myöhemmin 166 miljoonalla eurolla.

Vuosien saatossa selvästi suurin käyttäjäkunta pikavipeille ovat olleet 18-40-vuotiaat suomalaiskuluttajat.

Laaja valikoima palveluntarjoajia

Pienlainoja tarjoavien toimijoiden kirjo on ollut alusta asti hyvin laaja: yksityisistä palveluntarjoajista aina kansainvälisiin rahoitusalan yrityksiin asti. Vakuudetonta kulutusluottoa lainaa tarvitsevat suomalaiskuluttajat ovat voineet hakea erilaisilta rahoitusyhtiöiltä tai niin sanotun vertaislainapalvelun välityksellä.

Luotettavat toimijat kuuluvat luotonantajarekisteriin

Loppuvuodesta 2010 voimaan astuneen määräyksen mukaan kaikkien pienlainoja tarjoavien uusien yritysten tulee olla rekisteröitynyt aluehallintoviraston ylläpitämään luotonantajarekisteriin.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston ylläpitämän luotonantajarekisterin mukaan maassamme oli esimerkiksi vuonna 2012 kaikkiaan 85 eri luotonantajaa, jotka tarjosivat asiakkailleen mahdollisuutta hakea lyhytaikaista kulutusluottoa. Tilastokeskuksen välittämien tietojen mukaan vuoden 2014 lopulla luotonantajarekisterissä oli mukana enää 47 pienlainayritystä.

Korkokatolla suuri vaikutus

Vuonna 2013 voimaan astuneen lainmuutoksen myötä alle 2 000 euron pienlainoille säädettiin korkokatto. Samalla luotonantajien velvollisuudeksi tuli asiakkaiden taloudellisen aseman selvittäminen. Lainmuutoksen seurauksena alle 2 000 euron suuruisten pienlainojen tarjonta on vähentynyt luottomarkkinoilla selvästi.

Lainaa arjen yllättäviin menoihin

Mihin suomalaiskuluttajat sitten pienlainaa hakevat ja tarvitsevat? Pikavipillä on kyseisen lainatuotteen alusta asti katettu äkillistä, yllättävää tai lyhytaikaista rahantarvetta - hitaammin haettavan pankkiluoton sijasta.

Kuluttajatutkimusten mukaan pienlainojen tavanomaisia käyttökohteita ovat muiden muassa peruselinkustannukset, ruokaostokset, lasten ja kodinhoidon kulut sekä vapaa-ajan vieton menot. Pienlainoja saatetaan hyödyntää myös aiempien velkojen maksamista varten.

Monet suomalaiskuluttajat hakevat pikavippiä rahoittaakseen välttämättömät menonsa silloin, kun pääomaa tarvitaan välittömästi ja seuraavaan palkkapäivään on vielä aikaa.

Satavippi - joustoa arkisten menojen rahoittamiseen

Kotimainen verkkopalvelu Satavippi.fi tarjoaa suomalaiskuluttajille helposti ja nopeasti haettavan lainatuotteen. Satavipin lainaehdot ovat selkeät: verkkopalvelun kautta asiakas voi hakea joko 125 tai 250 euron suuruista kertaluottoa.

Myönnetyn kertaluoton takaisinmaksuaika on aina 12 kuukautta. Esimerkiksi 125 euron lainan kokonaiskulut ovat 47 euroa, jolloin takaisinmaksettava summa on 172 euroa.

Helposti milloin tahansa haettava pikavippi

Lainahakemuksensa asiakas voi tehdä milloin tahansa verkkohakemuksena Satavippi.fi-lainapalvelun kautta.

Lainaa voi hakea kuka tahansa vähintään 19-vuotias luottokelpoinen Suomen kansalainen, jolla on toimiva julkinen matkapuhelinliittymä sekä Suomessa oleva postiosoite ja kiinteä asuinpaikka.

Täysin kotimainen luotonantaja

Satavippi.fi-lainapalvelun luotonantajana toimii täysin kotimainen rahoitusalan yritys J.W.-Yhtiöt Oy. Vastaanotetut lainahakemukset käsitellään luotonantajan asiakaspalvelun aukioloaikana.

Lainanmyöntäjä tarkistaa luotonhakijan henkilötiedot väestötietojärjestelmästä ja luottotiedot puolueettomilta tietopalveluyrityksiltä. Kun asiakas hakee tarvitsemaansa vakuudetonta kulutusluottoa, luotonantaja tekee riskiarvioon perustuvan luottotarjouksen hakijalle.

Kulutusluoton enimmäismäärä voi poiketa luotonsaajan hakemasta määrästä. Luottotarjouksen saatuaan lainanhakijalla on vuorokausi aikaa hyväksyä saamansa tarjouksen.

Artikkelin on tuottanut Tuntitili.fi palvelu, joka esittelee lainaa tarvitseville henkilöille erilaiset lainat ja lainapalvelut.

Joustoa tähän päivään ja huomiseen tarjoaa Satavippi – helppo ja nopea laina käytössäsi kun tarvitset rahoitusta elämän muuttuviin tilanteisiin.